keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Onko yölläkin päästävä kauppaan?

Alepa sen sitten aloitti: Mannerheimintiellä sijaitseva myymälä on auki 24/7! Ja ihmiset ovat kuulemma aivan otettuja: Nyt ei enää tarvitse tyytyä rilluttelun jälkeen nakkikioskeihin, kun voi mennä ostamaan kaupasta terveellisempää krapularuokaa!

Ovatko ihmiset luopuneet jääkaapeistaan? Entä pakastimista? Ajatellaanko tässä kenties, että aina avoinna oleva kauppa toimii jonkinlaisena henkilökohtaisena muonavarastona? Ennen sentään kehotettiin pitämään riittävää ruoka-ainevarastoa kotona. Puhuttiin jopa kahden viikon tykötarpeista. Ovatko ne ajat siis jo olleet ja menneet?

Laatikkokauppojen ikkunat on teipattu umpeen, joten asioinnin suhteen lienee yksi ja haillee, onko yö tai päivä, loisteputkien alla ostoskärryjen kanssa kaahaillessa vuorokauden ajankohtaa ei edes huomaa.

Olen monta kertaa miettinyt, miksi kaupankäynti on loppunut lauantaisin kuin seinään tuossa klo 18:n aikaan. Nyt ei tarvitse miettiä sitäkään: Puna-keltainen kauppa vaanii rahojasi naapurissasi aina klo 23:een asti.

Mitä järkeä sitten on istua kaupan kassalla miltei puoliyöhön asti? Opiskelijoillehan se tietysti tietää leveämpää leipää, mutta miten käy näitten nuorten naisten sosiaaliselle elämälle?

Entä turvallisuusasiat? Jos kauppojen kassoja ryöstetään päiväsaikaankin, niin eikö kahta enemmän yöaikaan?

Onko nykyajan kauppiailla suljetun paikan kammo?
Eikö kukaan enää halua nukkua yöllä?

PS: Vanhastaan apteekkiin on päässyt yölläkin. Kuka ryhtyisi vaatimaan, että kirkkoonkin on päästävä yöllä?

Ei kommentteja: