perjantai 1. tammikuuta 2010

Haaste 2010: Katso, miten laihduttaminen auttaa!

Kyseessä on kiinnostava projekti, johon langanlaihoilla kukkakepeillä, ns. luuviuluilla, ei ole mitään annettavaa, mutta meidän ylipainoisten läskit ovat vuonna 2010 keväällä kuumaa kauppatavaraa: Nimettömänä pysyttelevä suomalainen hyväntekijä tahtoo ostaa suomalaisten ihmisten läskejä 15 € / kilo. Ostoksiin on varattu 10 miljoonaa euroa!

Kupletin juoni on kokonaisuudessaan se, että tässä läiskäistään yhdellä iskulla kaksi kärpästä: Laihduttamalla suomalaiset saavat oman parantuneen terveydentilansa lisäksi osallistua hyväntekeväisyyteen auttamalla Nepalin lapsia lukemaan. Läskeistä saadut varat käytetään mm. opettajien kouluttamiseen. Rahojen käyttöä seuraa Suomen ulkoministeriö, joka on jo pitkään tukenut opetusta Nepalissa.

Projektin nimi on siis ytimekkäästi: Läskillä lukutaitoa!

Ja vielä sokerina pohjalla: Projektin ihan itse ideoima suurlahjoittaja toivoo, että Suomen ev.-lut. seurakunnat olisivat mukana järjestämässä punnituksia, joiden avulla voitaisiin laskea suomalaisten haihtuneet liikakilot. Homma menee niin, että läskinsä uhraaja hakeutuu seurakunnan osoittamaan paikkaan punnittavaksi 7.2.2010 mennessä. Uusintapunnitus on toukokuussa. Silloin kirjataan sekä uusi paino että kadonneitten kilojen määrä.

Näinköhän seurakunnat pystyvät tämän vaativan hommansa kunnialla hoitamaan? Mielenkiintoista puuha ainakin on. Ajatelkaa nyt: Saa punnita ihmisiä, jotka parin kuukauden päästä voi todeta kevyiksi...

1 kommentti:

Arto Liukkonen kirjoitti...

Hei,

Nappaas "Läskillä lukutaitoa" -widgetti blogiisi, niin pysyy tavoite mielessä ja jaat tietoa kampanjasta myös muille :)

http://www.gemilo.com/yritysblogi/laskilla-lukutaitoa-myy-laskisi-nepaliin/