lauantai 16. tammikuuta 2010

Kotimaa24.fi:n ensimmäinen kuukauden blogisti v. 2010 on...

Seppälän Ollin tekemä haastattelu:


Kotimaa24.fi:n vuoden ensimmäiseksi kuukauden blogistiksi on valittu helsinkiläinen seurakuntapastori Hannu Kiuru. Hän on suorittanut myös mainosalan ammattitutkinnon. Lue lisää...

Kuukauden blogisti on 54-vuotias Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan pappi Hannu Kiuru.

Ylläpito perustelee valintaa: "Kiuru on blogissaan hakenut omaäänistä ilmaisua ja koetellut perinteisen bloggauksen rajoja. Hän ei kirjoita pelkästään omia ajatuksiaan tai ajankohtaishuomiota, vaan haastaa lukijaa syvälliseen pohdintaan myös spiritualiteetin kysymyksistä. Lisäksi Kiuru on brändännyt itsensä Liberona, aktiivisena ja sanavalmiina blogistihamona."

Blogistina Kiuru on varsin kokenut. Hän on blogannut noin viiden vuoden aikana Apu-lehden ja Iltalehden sivustoilla ja omassa www.sussiunakkoon.blogspot.com -blogissa, jota hän jatkaa rinnan Kotimaa24:n Liberona kirkon liukkaalla kentällä -blogin kanssa.

- Iltalehdessä päätin, että kun tulee 100 000 lukijaa täyteen, lopetan. Niin myös tein.

Mieli ja kieli

Hannu Kiuru on suorittanut myös mainosalan ammattitutkinnon (copy writer).

- Olin 2000-luvun alussa vuorotteluvapaalla ja opiskelin suggestoterapiaa, hypnoosia, NLP:tä ja mainosalaa, koska halusin saada selville, miten kieli vaikuttaa mieleen. Opin, että mainosmaailma käyttää kaikkein härskeimpiä vaikuttamisen keinoja.

Pappina bloggaaminen on Hannu Kiurulle tärkeää, sillä siinä saa suoraa palautetta, mikä arkisessa papintyössä on harvinaista herkkua.

Hannu Kiuru on syntynyt Helsingissä, mutta käynyt koulunsa Espoossa. Helsingin Vanhankirkon pappina hän ollut 30 vuotta.

Haukut nimellä

- Minusta blogi ei ole vain omien mielipiteitten areena, vaan siinä voidaan pohtia tärkeitä asioita. Haluan vaihdella sanomisen tapaa ja kirjoitustyyliä, mutta olen huomannut että varsinkin huumori on haastava laji. Se ei pure haluamallani tavalla. Kirkollisessa kentässä olemme hieman tosikkoja. Pappi ja humoristi tuntuu olevan vaikea yhtälö seurakuntalaisille.

Kiuru muistuttaa, että pelkällä sanaslalomilla ei blogimaailmassa pitkälle pötkitä, vaan olennaista on se, onko mitään sanottavaa.

- Myös asioitten esittämistapaan sopii kiinnittää huomiota. Libero ei tahdo tuhlata aikaa kiistelyihin. Uusien näkökulmien etsiminen yhdessä lukijoitten kanssa on paljon rakentavampaa.

Blogimetsässä käytyyn keskusteluun nimimerkkien käytöstä kommenteissa Hannu Kiuru toteaa, että parempi olisi kommentoida omalla nimellä. Hän itse kommentoi yleensä Liberona, mutta omalla kuvallaan.

- Kehua voi nimettömänäkin, mutta arvostella pitää omalla nimellään.

Ei kommentteja: