lauantai 6. maaliskuuta 2010

Ruotsalaisilla uusi ekologinen hautausmenetelmä

Ruotsalaiset ne vaan ovat kovia poikia keksimään kaikenlaisia uusia innovaatioita! Kuten nyt tämän uudenlaisen ekologisen hautausmenetelmän: Ruumis jäädytetään upottamalla se nestemäiseen typpeen, jonka lämpötila on 200 pakkasastetta. Ruumis hajoaa kokonaan, kun se tämän jälkeen altistetaan mekaaniselle tärinälle.

Ei enää kauheata pelkoa siitä, että maan alla madot syövät sinut. Ei enää ahdistusta sen vuoksi, että kerran tulee aika vaihtaa asukkaita siihen sinun väliaikaiseen lepokammioosi. Ylös nostetaan luusi ja pääkallosi. Jos oikein huono tuuri käy, niin jotkut pyhyydestä vähät välittävät typerykset vielä pelaavat jalkakalloa pollallasi.

Eikä se uuniin viritetty helvetillinen tuli tunnu yhtään mukavammalta: 1500 astetta, puolitoista tuntia – ja siinähän olet tomuna ja tuhkana jälleen! Natsien jäljiltä tähän menetelmään on (ainakin Liberon mielestä) tarttunut ikävä sivuhaju.

Mutta jäädyttäminen ja täristys tuntuvat jotenkin viileiltä ideoilta. Nuoriso, joka tätä nykyä on omien sanojensa mukaan hajoamassa milloin minkäkin asian vuoksi, saisi sitten vähän vanhempana hajota ihan aikuisten oikeesti ja kaikessa rauhassa, ihan omia aikojaan.

Paitsi ekologisesti, myös teologisesti tämä uusi menetelmä on ihan passeli: Iso kirja muistuttaa meitä siitä, miten "me olemme Kristuksen kanssa haudatut kasteen kautta kuolemaan." Eli tänne maan päälle tullessamme meidät voidaan kasteessa kolmasti upottaa veteen. Pois lähtiessämme meidät voidaan jälleen upottaa, tällä kertaa nestemäiseen typpeen. Ehkä kuitenkin yksi kerta riittää lähdön hetkellä.

Kun tämä uusi, mullistava menetelmä on Svea-mamman maassa keksitty, niin ihan varmasti se tulee käyttöön myös meillä. Tämä tuntuu jotenkin minun omalta jutultani!Tuskin maltan odottaa, että pääsee itse kokeilemaan...

Ei kommentteja: