perjantai 16. huhtikuuta 2010

Helsinki vastaan villieläimet

Helsingin kaupunginjohtaja jatkaa lokkisotaansa: Blogissaan pormestari usuttaa kiinteistöistä vastaavia hävittämään lokkien pesät ennen kuin linnut asettuvat niihin pesimään.

Birdlife Suomi veti oitis herneen kollektiiviseen nenäänsä niin kuin se teki viime elokuussa, jolloin Pajunen aloitti vainokampanjansa: Pois lokit pääkaupungista pesimästä. Birdlifen mukaan lokit eivät ole ongelma, vaan ihmiset, jotka ruokkivat lokkeja. No, höh: Jos ei lokeille anna suosiolla Kauppatorilla osaa sapuskoistaan, siivekkäät tulevat ja ottavat itse ateriansa vaikka suoraan ihmisten hyppysistä. Eli kukahan se tässä vainoaa ja ketä? Missä viipyvät kauan odotetut lokinpelottimet (palkattu ihminen viuhuttamassa 4 metriä pitkää vapaa, josta lähtee lokkien kannalta vastenmielinen ääni).

Entäs city-kanit sitten? Miten ne selvisivät runsaslumisesta talvesta? Nokkelasti! Ne mm. hakeutuivat vastapysäköityjen autojen lämpimien moottoritilojen lähelle, siis autojen alle. Yhdenkin auton alta Töölöstä pyydystettiin yhtaikaa peräti 15 kania.

Toki muutkin suuret, kuumenevat koneet ovat kelvanneet lämmittelypaikoiksi.

Ei tästä ole montakaan päivää, kun minulle vakuutettiin, että kanin liha on oikeasti hyvää. Samaa ei kukaan tähä n mennessä ole sanonut lokeista…

Ja kun kesä tulee, kaikkialle laskeutuu tuhatmäärin hanhia, valkoposkia ja niitä toisia, Kanadan lahjoja Suomelle…

Ei kommentteja: