Pidä yhteyttä ystäviin. Nauru on ilmainen ilo ja jaettuna sen voima moninkertaistuu. Ystävät ovat tärkeä tuki myös , kun elämä koettelee.
Arvosta itseäsi. Opettele kuuntelemaan tunteitasi ja tarpeitasi. Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet.
Huolehdi jaksamisestasi. Löydä oma tapasi liikkua ja tee siitä tapa. Kiireinen elämänrytmi tarvitsee vastapainokseen myös lepoa ja riittävästi unta.
Anna ja pyydä anteeksi. Anteeksiantaminen on yksi mahtavimmista parannuskeinoista. Pyydä anteeksi, jos olet loukannut toista. Anna anteeksi myös itsellesi. Virheiden tekeminen on elämää, kenenkään ei tarvitse olla täydellinen.
Puhu ja kuuntele. Ihmissuhteita pitää hoitaa. Parhaiten se onnnistuu, kun opettelet keskustelemaan sinua kiinnostavista asioista.
Antaudu uuden oppimiselle. Ole kiinnostunut ihmisistä, asioista, elämästä.
Pyydä tarvittaessa apua. Kun elämä koettelee ja tuntuu, ettet selviydy yksin tai edes ystävien tuella, älä epäröi hakea ammattilaisen apua. Mitä aikaisemmin ongelmiin puututaan, sitä pienemmiksi ongelmat jäävät.
Pidä kiinni unelmistasi. Haaveet tekevät hyvää sielulle. Jos sinun tekee mieli toteuttaa hassu päähänpisto, tee se nyt, sillä toista sopivaa hetkeä ei ehkä tule.
Innostu uudesta. Niin kauan kun innostut uudesta, tunnet eläväsi ja oppivasi. Jos pidät molemmat jalat tiukasti maassa, et voi ottaa askeltakaan.
Ylläolevassa tekstissä on kyse Suomen Mielenterveysseuran julkaisemasta traktaatista nimeltä Hyvän mielen voimasanat. Kyse ei ole kiroilemisesta, vaan voimaantumisesta. Lentolehtisen anfangeista (teesien isoista alkukirjaimista) muodostui pienellä uudelleenjärjestelyllä kaksi tolkullista (?) sanaa PAHA ja PAPPI. Tai ainakin melkein. Yksi A jäi puuttumaan. Korvasin teesin Opi uutta muotoon Antaudu uuden oppimiselle.
maanantai 12. lokakuuta 2009
Mielenterveysseuran huoli: Käyttääkö paha pappi voimasanoja?
Tunnisteet:
Mielenterveysseura,
voimasanat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti