keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Kiitä sittenkin! Osa 2/2

Kiitollisuus ei ole teoriaa vaan käytäntöä. Siksi tässä mutamia keinoja, joilla voit lisätä kiitollisuutta:

- Opettele kiitosrukous.

- Huomaa, että tunteet tarttuvat. Kun seurustelet kiitollisuutta tuntevien ihmisten kanssa, kiitollisuus kasvaa itsessäsikin.

- Tee lupaus. Lupaa itsellesi ja ehkä jollekin toiselle ihmiselle, että harjoitat säännöllisesti kiitollisuutta. Näin omaksut vähitellen uuden asenteen.

- Kiinnitä huomio käyttämiisi sanoihin. Tapasi puhua ja käyttää sanoja kertoo, mitä ajattelet maailmasta. Voit vaikuttaa mielialaasi muuttamalla sisäistä puhettasi. Kun vahvistat kiitollisuutta, ajattelet, mitä erityistä hyvää muut ovat tehneet hyväksesi.

- Kirjoita kiitoskirje niille, jotka ovat sinua auttaneet. Sähköposti ja tekstari ovat turhan arkisia yhteydenpitomuotoja. Kunnon vanhanaikainen käsinkirjoitettu breivi olisi varmasti aikamoisen iso ja iloinen ylläri.

- Pysähdy viikon ajan päivittäin hetkeksi valitsemanasi kellonaikana ja kysy itseltäsi, mistä olen kiitollinen juuri nyt, tällä hetkellä. Kirjaa viikon ajalta viisi tapahtumaa, jotka antavat aihetta kiitollisuuteen. Jatka harjoitusta kuukauden ajan.

- Laita hyvä kiertämään. Vapaaehtoistyön tiedetään nostavan ihmisen hyvinvointia ja onnellisuutta. Vapaaehtoistyöntekijät sanovat olevansa kiitollisia niille, jotka antavat tilaisuuden auttaa. Auttaminen auttaa löytämään oman henkisen kasvunsa.

- Varo kyynisyyttä: säilytä avoimuus, iloisuus ja lapsenmielisyys. Älä kiitä joistakin hankalista olosuhteistasi huolimatta vaan juuri niiden tähden. Aamen.

Ei kommentteja: