torstai 24. kesäkuuta 2010

Juhannuksen kunniaksi: Iänikuisia totuuksia lasten ja Hannun suusta (ei tosikoille!)

Sananlaskun mukaan totuus kuullaan lasten suusta. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin kyllä sieltä välillä tulee sellaista tekstiä, ettei oikein tiedä, itkeäkö vai nauraa. Alla on muutamia lapsellisiä ajatelmia, joihin eräs elämää paljon nähnyt pappi tarttuu enemmän tai vähemmän sielunhoidollisesti.

Lapsi: Jeesuksella ei ollut lompakkoa, koska hänellä ei ollut taskuja. Vaipat vaan koko ajan. Sitten kävi todella huonosti.

Hannu: Mutta eiväthän vaipat ikää katso: Niitä tarvitsevat niin aivan pienet kuin ihan vanhatkin ihmiset, vai mitä? Mutta se Jeesuksen vaippa oli kyllä niin hyvä, että sotilaat ottivat sen Jeesukselta pois ja pistivät arpajaisvoitoksi.

Lapsi: Pappina oleminen on tylsää. Hänen täytyy kaivaa ihmisiä maahan tai paistaa niitä uunissa.

Hannu: Kaikki työt ovat välillä vähän tylsiä. Nykyään kyllä käytetään kaivinkoneita, joita varten on aivan oma porukkansa, haudankaivajat. Isompana sinäkin sitten opit tietämään, mikä on paistamisen ja grillaamisen ero. Taivaalta satavasta tuhkasta sinulla taitaakin jo olla jonkin sortin kokemusta?

Lapsi: Kun Jumala kuoli, hän pääsi taivaaseen niin kuin kaikki muutkin. Ja sinne hän on jäänyt.

Hannu: Jumalan kuolemaa ne monet sinua isommatkin ovat yrittäneet tolkuttaa. Älä kuitenkaan sellaisia usko. Taivas on Jumalan koti. Ja jos hyvin käy, se on myös sinun tuleva kotisi.

Lapsi: Jeesus asui kaukaisessa maassa. Mummi on ollut siellä valittamassa muurista. Se oli hirveän vanha ja romahtamaisillaan.

Hannu: Suotta suret, jos sitä itkumuuria murehdit Juutalaiset ovat rakentaneet jo uuden muurin. Jos taas viittasit mummiisi, niin toki noinkin voi olla. Olen kuitenkin huomannut, että vanhat isoäidit eivät romahda läheskään niin helposti kuin luulisi, jos ja kun heillä on seuraa ja iloa teistä lastenlapsista!

Lapsi: Jeesus käveli vetten päällä, koska hän ei halunnut kastella jalkojaan.

Hannu: Niin, eikö ollutkin vähän ihmeellinen juttu? Ei Jeesus kuinkaan vettä pelännyt. Hän sanoi olevansa Elämän Vesi. Hän uskalsi jopa pestä opetuslastensa likaiset jalat. Ja myöhemmin ylösnoussut Jeesus käski kastaa kaikki maailman ihmiset opetuslapsikseen. Oletko muuten kuullut, miten Jeesus käveli seinän läpi? Entä siitä, kun Jeesus lupaa tulla ihmisten sydämeen asumaan? Eivät taida meiltä nämä Jeesus-jutut ihan heti loppua, vai mitä?

Ei kommentteja: